Zapraszamy na forum Aishwaryi Rai i nie tylko
Deepika Padukone (ur. 5 stycznia 1986 roku w Kopenhadze) - indyjska modelka i aktorka. Jej rodzina przeniosła się do Bengalore, gdy miała zaledwie 11 miesięcy.
Ojciec Deepiki, Prakash był graczem badmintona międzynarodowej rangi, a jej matka prowadzi biuro podróży. Padukone ma młodszą siostrę Anishę (ur. 1991) oraz brata Adarsha (ur. 1993). W latach licealnych grała w badmintona i była członkiem klubu swojego ojca. Jednak nie zależało jej na sportowej karierze i rzuciła badminton z powodu szkolnych egzaminów. W 2006 roku zadebiutowała w filmie Kannada, występując u boku Aishwaryi Rai i aktora Upendra.
Pomyślnie zadebiutowała w 2007 roku w filmie Om Shanti Om, występując u boku jednego z najbardziej rozpoznawalnych aktorów Bollywoodu-Shahrukha Khana. Film stał się największym hitem roku, zarówno w Indiach jak i na świecie. Otrzymała w ten sposób indyjską Nagrodę Filmfare za najlepszy debiut żeński.
W 2006 roku zdobyła dwa trofea Idea Zee F Awards: Female Model of the year i Fresh Face of the year.
Filmografia
Billu (2009) - jako ona sama (występ gościnny)
Chandni Chowk to China (2009) - Sakhi
Bachna Ae Haseeno (2008) - Gayatri
Om Shanti Om (2007) - Shanti/Sandy
Aishwarya (Kannada) (2006) - Aishwarya
www.filmweb.pl
Forum aktorki : www.deepika.pun.pl
Jest taka śliczna że się nie mogę na patrzeć W OSO grała supcio. Bardzo dobrze tańczy
Marzę żeby zobaczyć ją w filmie "Bachna Ae Haseeno".
Jest cudowna Ta też nigdy nie mogą się na nią napatrzeć. Czekam cały czas na jeszcze więcej z nią filmów . Należy do moich ulubionych aktorek
Kocham ją za wszystko Jest bardzo piękną młodą i utalentowaną aktorką, której nie brak gracji i wdzięku. Umie zagrać każdą rolę
Jest wszechstronna. Jest ambasadorką wielu firm i daje sobie doskonale rady na wybiegach
WAH! Ubóstwiam ją
Bardzo dobra!
Podoba mi sie jej gra. Już w swoim debiucie pokazała, na co ją stać!
Dobra aktorka! Lubię.
Tylko zauważyłam że ona tak sztucznie rusza ustami gdy leci w tle muzyka a ona ma udawać że to ona śpiewa...
w OSO wyszła ślicznie
i miała tam takie piękne stroje(wiem to nie jej zasługa ale jednak)
a OSO to jeden z moich ulubionych filmów
ale się chyba powtarzam
Jest świetna.
Ostatnio oglądałam Chandni Chowk to China i świetnie tam wypadła. A z tą grzywką wygląda prześlicznie.
Może nie jest moją ulubioną aktorką jednak najbardziej podobała mi się w swoim debiucie u boku SRK
Świetnie tańczy co pokazała w Dhoom Taana
Użytkownik miesiaca
Deepi bardzo fajnie zagrała w OSO wcielając się w postać Shanti.
Ja widziałam też OSO i gościnny wystep w Billu. Świetnie gra nalezy do 5 ulubionych aktorek