Zapraszamy na forum Aishwaryi Rai i nie tylko
Amrita Rao urodziła się 17 czerwca 1981 roku w Chritrapur. Ma tatę Kamrana Deepak i dwie siostry , które są bliżniaczkami. Oprócz aktorstwa jest także modelką. Przed graniem w filmach była gwiazdą reklamówek. Zadebiutowała w 2002 roku w filmie Ap Ke Baras. Choć zdecydowała się zostać aktorką skończyła wydział psychologii. Rola w filmie Farah Khan przyniosła jej nominację do Filmfare Award 2004 dla najlepszej aktorki drugolanowej. W tym samym roku zagrała też w Deewaar gdzie grała z takimi sławami jak Amitabh Bachchan, Sanjay Dutt i Akshay Khanna. Zanim została aktorką była modelką i gwiazdą reklamówek. Ukończyła wydział psychologii. Zadebiutowała w 2002 roku rolą w filmie Ap Ke Baras. Jednak dopiero w 2004 roku rolą w Sanjany w filmie "Jestem przy tobie" odniosła prawdziwy sukces.
FILMOGRAFIA :
2009: Shortkut - The Con Is On jako Mansi
2009: Kunal Avadana jako Kanchanmala
2008: My Name Is Anthony Gonsalves
2008: Victory jako Nandini
2008: Shaurya
2008: Welcome To Sajjanpur jako Kamla
2007: Heyy Babyy (gościnnie)
2007: Athidhi jako Amrita
2006: Pyare Mohan
2006: Poślubiona (Vivah) jako Poonam
2005: Shikhar jako Madhavi
2005: Kochaj mnie kochaj (Vaah! Life Ho Toh Aisi!) jako Priya
2004: Jestem przy tobie (Main Hoon Na) jako Sanjana
2004: Masti jako Aanchal
2004: Deewaar jako Radhika
2003: Ishq Vishk jako Payal
2002: Legend of Bhagat Singh, The jako Mannewali
2002: Ab Ke Baras jako Anjali Thapar / Nand
CIEKAWOSTKI :
- Amrita Rao reklamowała już kem do twarzy i żel do mycia Clean & Clear, firmę jubilerską a nawet herbatę, pizze, płatki Nestle i Cadbury's. A ostatnio została nawet twarzą Coca Coli.
- Ma 159 cm wzrostu.
- Ukończyła wydział psychologii.
- Mówi w trzech językach: angielskim, marathi i hindi.
- Dostała propozycję zagrania w filmie "Raaz - The Mystery Continues" rolę Nandity, jednak odmówiła.
- Jest twarzą Coca Coli.
- Imię Amrita oznacza nieśmiertelność, nieograniczony, bezkresny i jest żeńską odmianą imienia Armit.
-Aktorka ma siostrę bliźniaczkę (Prita Rao). Na początku kariery zarzucano jej, że chciała ukryć ten fakt.
Uwielbiam ją ! Jest śliczna:) Ale wogóle ma prze sympatyczną buzię. (ale nie uroda jest najważniejsza) Jej gra aktorska jest wspaniała
Potrafi bardzo dobrze wczuć się w rolę i bardzo dobrze tańczy
Nie nawidze jej ... jak dla mnie jest taką dziewczynką którą dopiero się uczy jak grać w filmach,, jest wymądrzała wszędzie jej pełno (tj DODY) Gdybym miała ją ocenić postawiłabym jej 2
Użytkownik miesiaca
Widziałam połowe jej filmów i przyznaje że utalentowana i zdolna jest.Spodobała mi się najbardziej jej rola w MHN i Vivah.
Ostatnio edytowany przez natasza4400 (2010-07-11 21:16:50)