Zapraszamy na forum Aishwaryi Rai i nie tylko
Biografia
Indyjscy filmowcy są bardzo niekonsekwentni, jeśli chodzi o transkrypcję ich nazwisk na alfabet łaciński, wskutek czego spotyka się też zapisy Mukherji i Mukherjee.
Należy do czołowych aktorek współczesnego Bollywood.
Rani była częścią zespołu w którego skład wchodzili Shahrukh Khan, Saif Ali Khan, Preity Zinta, Arjun Rampal i Priyanka Chopra. Występowali oni na światowym tournee "Temptations 2004", które było ogromnym sukcesem.
Rani urodziła się w 1978 r. w Indiach. Od czasu swojego debiutu w 1996r. wystąpiła w blisko 40 filmach i stanowi, wraz z Khanami i Kajol, ścisłą czołówkę gwiazd indyjskich. Choć pierwszy film hindi "Raja Ki Aayegi Baraat" nie okazał się wielkim sukcesem, to następne z jej udziałem okazały się hitami, stanowiącymi dziś klasykę bollywoodzkich filmów
("Ghulam" i "Kuch Kuch Hota Hai"). Wystąpiła w wielu filmach z Shahrukh Khanem i Kajol. Co ciekawe obydwie panie, pomimo pokrewieństwa nie darzą się sympatią. Jest bardzo skoncentrowana na karierze, w wiadomościach pojawia się tylko przy okazji premier filmów, rozdań nagród i festiwali, nie zaś w magazynach plotkarskich. Zaprzecza wszystkim plotkom o romansach. Dom jest dla niej ważny: w 2006 roku kupiła sobie dom w Juhu.
Filmografia:
*w planach*
*Saawariya (2007) ( .... Gulab
*Laaga Chunari Mein Daag (2007) .... ?
Ta Ra Rum Pum (2007) .... Radhika Bannerjee
Baabul (2006) .... Malvika Talwar
Kabhi Alvida Naa Kehna (2006) .... Maya Talwar
The Rising: Ballad of Mangal Pandey (2005) .... Heera
Paheli (2005) .... Lachchi
Bunty Aur Babli (2005) .... Vimmi Saluja/Babli
Black (2005) .... Michelle McNally
Veer-Zaara (2004) .... Saamiya Siddiqui
Hum Tum (2004) .... Rhea Prakash
Yuva (2004) .... Sashi Biswas
LOC: Kargil (2003) .... Hema
Chori Chori (2003) .... Khushi
Calcutta Mail (2003) .... Bulbul/Reema
Chalte Chalte (2003) .... Priya Chopra
Chalo Ishq Ladaaye (2002) .... Sapna
Saathiya (2002) .... Suhani Sharma
Mujhse Dosti Karoge! (2002) .... Pooja Sahani
Pyaar Diwana Hota Hai (2002) .... Payal Khurana
Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001) .... Naina
Nayak: The Real Hero (2001) .... Manjari
Bas Itna Sa Khwaab Hai (2001) .... Pooja
Chori Chori Chupke Chupke (2001) .... Priya Malhotra
Kahin Pyaar Na Ho Jaaye (2000) .... Priya Sharma
Har Dil Jo Pyar Karega... (2000) .... Pooja Oberoi
Bichhoo (2000) .... Kiran Bali
Hadh Kar
Di Aapne (2000) .... Anjali Khanna
Hey Ram (2000) .... Aparna Ram
Badal (2000) .... Rani
Hello Brother (1999) .... Rani
Mehndi (1998) .... Pooja
Kuch Kuch Hota Hai (1998) .... Tina Malhotra
Ghulam (1998) .... Alisha
Raja Ki Ayegi Baraat (1997) .... Mala
Występy specjalne:
Om Shanti Om (2007) .... jako ona sama
Kal Ho Naa Ho (2003) .... ?
Mann (1999) .... Sexowna dziewczyna w piosence "Kali Nagin Ke"
www.filmweb.pl
Forum aktorki
Muszę przyznać że nie zbyt ją lubię . Nie wiem czemu. Na razie podobała mi się tylko we filmie " Ta Ra Rum Pum".
Ja też średnio ją lubie oceniam ją na +4
Jedyne co mi się w niej poodoba to jej głos i oczy i uśmiech ---> tak to ma ładne
Ja też lubię Rani Mukherjee. Zawsze gryzie się u mnie z Preity Zinta o drugie miejsce. Bo prawdą jest, że z Rani widziałam więcej filmów i bardziej mogę ocenić jej talent aktorski, natomiast z Preity mniej filmów.
W każdym bądź razie Rani jest dobrą aktorką podbiła moje serce filmem Black;)
Uwielbiam ją! Zdecydowanie moja ulubiona aktorka!
Jest świetna! Bardzo dobrze gra! Fajnie tańczy. I ogółem jest super!
Bardzo ją lubię.! Mój numer jeden!
Fajnie się spisała w piosence Hadippa...
Albo jak tańczyła z Sherlyn Choprą we filmie "Dil Bole Hadippa"
Ciekawe jaki film...
W "Dil Bole Hadippa" była świetna! Mnie się tam strasznie podobała! I film jak dla mnie takze bardzo dobry.
Rani... polubiłam ją po jej gościnnym występie w K3G (był to mój pierwszy bollywoodzki film)
Szybko podbiła moje serce i do dzisiaj jest moją ulubioną aktorką.
Może miałabym inne zdanie, ale 27.08.2008 zaproponowano mi, żebym została administratorką na www.rani.pun.pl i forum stało się moim oczkiem w głowie. Zaczęłam szukać informacji, oglądać filmy.
I z niecierpliwością czekam na nowe filmy z jej udziałem.
SERDECZNIE ZAPRASZAM NA NAJWIĘKSZE, POLSKIE FORUM RANI - rani.pun.pl
Sunehri napisał:
I film jak dla mnie takze bardzo dobry.
Ja też to widziałam i uważam, że Rani ma w swoim dorobku lepsze filmy.
Po części Dil Bole Hadippa chyba komedią było, ale według mnie nie był aż tak śmieszny. Oceniam go 5/6
U mnie nadal z komedii Rani króluje Nigdy nie Mów Żegnaj.
za to fajne były piosenki w Dil Bole Hadippa o raz sama Rani
Jak ja kocham Rani !
Moja najkochańsza aktorka , piękna i utalentowana. Uwielbiam ją za skromność jaką cały czas ma w życiu prywatnym, bo przecież o niej nie plotkują ...
Uwielbiam jej rolę, cały czas jestem pod wielkim zachwytem jej gry aktorskiej i włożonej pracy w filmie "Black" - totalne arcydzieło, a tak bardziej z lużniejszych pozycji to bardzo podobała mi się w roli tradyjnej hinduski w Paheli i w roli Mayi w KANK, bo wraz z SRK tworzą świetną parę[ja uważam, że nawet lepsza jest od pary SRK-Kajol]...
Ale najbardziej to kocham Rani z Abhishekiem,... I bardzo proszę Aish by pozwoliła im znów zagrać razem. Ich duet w Yuvie był niesamowity, a w BaB rozwalili mnie totalnie.
Użytkownik miesiaca
Rani jest świetną aktorką ostatnio oglądałam KANK i zagrała w nim rewelacyjnie a do tego z SRK
Chyba bardziej komediodramat...
Jeżeli chodzi o DBH, to jak mówiłam według mnie film dobry, ale myślę, że nie jest to najlepszy film Rani. ;]
Ja bardziej lubię Chalte Chalte.. czy nawet Paheli.. ;D
DBH można powiedzieć był sukcesem pod względem zmiany wyglądu Rani.
Ostatnio sobie wspominałam "Saathiye" w której grała z Vivkiem ... Słodko
I czekam z niecierpliwością na "No One Killed Jessica" to może być kolejny przełom w karierze Rani.
"No One Killed Jessica" takze bardzo chciałabym zobaczyć. Świetnie się zapowiada..
Co do Rani to mam mieszane uczucia. Z jednej strony wielka gwiazda, z drugiej coś mi nie pasuje.
Ogólnie to ją jednak lubię
Najbardziej podobała mi się w Veer-Zaara Wolę ją jako przyjaciółkę SRK a nie wielką miłość.
A rolą w KANK w ogóle mi się nie podobała. Jednak w większości filmów pokazuje swój talent
Kama napisał:
Wolę ją jako przyjaciółkę SRK a nie wielką miłość.
A rolą w KANK w ogóle mi się nie podobała
O to tak jak mi ;p Nie znoszę jak Rani gra z SRK Jestem zazdrosna o niego
Bo on powinien być zawsze z Preity ,a nie z Rani xD
Poza tym ostatnio uprzedziłam się do Rani . Nie jest mi tak bliska jak kiedyś . Lubię ją ,ale nie tak bardzo jak wcześniej...
Użytkownik miesiaca
Sunehri napisał:
"No One Killed Jessica" takze bardzo chciałabym zobaczyć. Świetnie się zapowiada..
Tak to prawda super się ten film zapowiada też bedę na niego czekać ze zniecierpliwieniem.Rani jako dziennikarka fajnie.
Nowy użytkownik
Bardzo lubię Rani ma ładny uśmiech i tą chrypkę.
Sita mogę wiedzieć czemu się do niej tak uprzedziłaś ?
8/10